Vabimo vas na tretje srečanje v sklopu predavanj
Popoldan z DBL: cikel strokovnih srečanj:

»Kaj vse poberem, ko berem«,

ki bo potekalo
7. junija 2021, 14.00-15.15, preko Zoom-a.
Svojo prvo poljudno knjigo Berem, da se poberem, bo predstavil naš prof. dr. Miha Kovač.

Povezava Zoom: https://zoom.us/j/93670531430

V digitalnih časih postaja vprašanje zakaj sploh še brati knjige izjemno aktualno. Odkar so se tako rekoč vse telekomunikacijske naprave zlile v eno samo napravico, pametni telefon, se dvomi, ali še potrebujemo knjigo v tiskani obliki, bolj in bolj krepijo – ne nazadnje je znanje v krajših, pogosto pa tudi preprostejših in bolj zabavnih oblikah dostopno na spletu. Ali ima torej branje tiskanih knjig sploh še smisel?

Knjiga Berem, da se poberem prinaša deset odgovorov na to vprašanje in je namenjena širokemu krogu bralcev, zlasti pa ljudem, ki se poklicno ukvarjajo s knjigo oziroma promocijo branja, staršem (pomenu branja otrokom je posvečeno celo poglavje) in sploh vsem, ki potrebujejo nekaj spodbude, da posežejo po dobri knjigi, oziroma namigov, da bodo lažje našli svoje razloge za branje in se prepričali o smiselnosti tega početja. Kajti kot pravi Miha Kovač, prihodnost bo knjižna – ali pa je sploh ne bo.

Dr. Miha Kovač je predavatelj založništva na ljubljanski Filozofski fakulteti, ki se že vrsto let ukvarja s preučevanjem branja in bralnih navad, zadnjih pet let pa je sodeloval tudi v mednarodni mreži strokovnjakov Eread Cost, namenjeni raziskovanju sprememb, ki jih v bralnih navadah in razumevanju prebranega povzročajo zaslonske tehnologije. Doslej je izdajal večinoma strokovne knjige in članke, knjiga Berem, da se poberem, pa je njegova prva poljudna.

Vabilo PDF “Kaj vse poberem, ko berem”, 7. 6. 2021, 14.00-15.15, Zoom

Nagradna igra – DBL podarja en izvod knjige Berem, da se poberem.
Kako sodelujete?

Izberite enega izmed 10. razlogov za branje, ki je za vas najpomembnejši
in na kratko utemeljite, zakaj ravno ta.
Rešite anketo >> https://1ka.arnes.si/a/23258 <<


Vaše odgovore pričakujemo do 4. junija 2021 do 12.00.


Izbrane zanimive odgovore bomo prebrali na samem dogodku in/ali objavili na spletni strani DBL. Izmed vseh, ki boste sodelovali bomo po koncu dogodka v živo izžrebali srečneža/srečnico, ki bo prejel/a knjigo.

Popoldan z DBL: cikel strokovnih srečanj

Med aprilom in vključno junijem 2021 bomo izvedli nekaj krajših srečanj naslovljenih Popoldan z DBL: cikel strokovnih srečanj, ki bodo namenjena predvsem temu, da se člani DBL vidimo, poslušamo, izmenjamo dobre prakse in tako prispevamo k ustvarjanju občutka normalnosti, ki ga marsikdo že pogreša.

(Skupno 361 obiskov, današnjih obiskov 1)