Vabimo vas na četrto srečanje v sklopu predavanj

Popoldan z DBL: cikel strokovnih srečanj
z naslovom


»Znanstvene objave in njihovo vrednotenje v znanosti«,


ki bo potekalo v ponedeljek, 18. oktobra, ob 14.00,
preko aplikacije Zoom.


Predavala bo dr. Maja Peteh (Gozdarska knjižnica).

Povezava Zoom:
https://us06web.zoom.us/j/83016771396?pwd=VS9waU1rRzFjWTFPd09ISXJFSm1Rdz09
Geslo: DBL

Vsebina predavanja

Predstavitev je namenjena knjižničarjem, ki se pri svojem delu primarno NE srečujejo z znanstvenimi objavami in vodenjem bibliografij raziskovalcev. V luči trenutne poprave lažnih informacij bo predstavljen način znanstvene komunikacije, in sicer od trenutka, ko avtorji znanstveno objavo pripravijo za oddajo v revijo, do njene objave po recenziji. Predstavljeno bo vrednotenje znanosti v Sloveniji (tipologija COBISS, vrednotenje po merilih ARRS in habilitacijskih merilih), predvsem v luči odprtega dostopa ter njun vpliv na razvoj in ugled znanosti.

O predavateljici

Asist. dr. Maja Peteh je od leta 2004 zaposlena v Gozdarski knjižnici, ki je del Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Gozdarskega inštituta Slovenije in Zavoda za gozdove Slovenije. Že več kot desetletje je aktivna članica Društva bibliotekarjev Ljubljana, katerega predsednica je bila med leti 2009 in 2019. Leta 2020 je doktorirala na temo »Bibliometrijska analiza objavljanja raziskovalnih skupin na področju gozdarstva, lesarstva in papirništva« (mentor prof. dr. Primož Južnič). Njeno raziskovalno delo je usmerjeno na področje bibliometrije in znanstvene komunikacije.

dr. Maja Peteh

Vabilo v PDF >>


Popoldan z DBL: cikel strokovnih srečanj

Jeseni 2021 nadaljujemo z izvajanjem krajših online predavanj naslovljenih Popoldan z DBL: cikel strokovnih srečanj, ki so namenjena temu, da se člani DBL vidimo, poslušamo, izmenjamo dobre prakse in tako prispevamo k ustvarjanju občutka normalnosti, ki smo ga v preteklih mesecih morda pogrešali.
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)