Popoldan z DBL: Strokovni obisk specialne knjižnice v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter ogled Plečnikove razstave in muzeja v gradu Fužine, 16. 5. 2023, ob 15.00

Društvo bibliotekarjev Ljubljana vljudno vabi svoje članice in člane na prvo srečanje v novem ciklu predavanj Popoldan z DBL, ki bo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v gradu Fužine. Pripravili so nam voden ogled specialne knjižnice in razstave UNIVERSUM PLEČNIK: Od delavnice do mita ter muzeja in gradu.

O knjižnici

Osnovo muzejske knjižnične zbirke je ob ustanovitvi 1972 predstavljala Plečnikova knjižnica, skozi leta pa je knjižni fond postopoma naraščal. Tako so muzejsko knjižnico pomembno obogatile zasebne knjižne zbirke, ki so jih muzeju poklonili posamezni arhitekti, kot so Dušan Grabrijan, Jaroslav Foerster, Ivo Spinčič, Drago Umek, Jaroslav Černigoj, Pavel Göstl, Stanko Rohrman … fotografi (Damjan Gale, Stojan Kerbler …) in drugi. Knjižnica danes hrani približno 10.000 enot monografskega gradiva o arhitekturi, oblikovanju in fotografiji ter preko 4.500 enot specializiranih serijskih publikacij. Obsežen je predvsem arhiv domačih in tujih revij. Del knjižnične dejavnosti pa je namenjen dokumentaciji in registru prispevkov, povezanih z muzejskimi področji, ki nastaja že od leta 1972.

Zberemo se v kavarni v gradu Fužine malo pred 15. uro, kjer se bomo malo pogovorili v prijetni družbi in kavi. Voden ogled se začne ob 15.30 in bo trajal predvidoma eno uro in pol.

Vstopnina je 8 eur, članom z urejeno članarino bomo poravnali pol vstopnine (4 eur). Plačilo je možno z gotovino ali kartico.

Prosimo vas, da na el. naslov info@dbl.si potrdite svojo udeležbo do petka, 12. maja 2023.

Lepo vas pozdravljamo,
mag. Ana Zdravje, predsednica DBL, in vodstvo

(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 1)