Spoštovani!

Društvo bibliotekarjev Ljubljana v soboto, 19. 10. 2019, organizira strokovno ekskurzijo v Trbovlje.
[OSVEŽENO 10. 10. 2019] Zaradi nepredvidljivih okoliščin smo bili primorani delno spremeniti program. Hvala za razumevanje.

Obiskali bomo prenovljeno Knjižnico Toneta Seliškarja Trbovlje, 11. festival novo medijske kulture – Speculum Artium in Rudarsko stanovanje na Njivi. Druženje bomo zaključili s kosilom na klasičen ali knapovski način. Cena kosila je za člane DBL 15 eur. Udeleženci lahko znesek poravnate na TRR društva (IBAN: SI56 6100 0002 2027 592, namen Trbovlje, sklic 00-00) ali na mestu samem z gotovino.

Zbor in prevoz
Udeleženci poskrbijo za prevoz v Trbovlje v lastni režiji. Udeležence z lastnim prevozom prosimo, da v prijavnici označijo, če so pripravljeni peljati še kakšnega kolega, ki lastnega prevoza nima. V društvo bomo poskrbeli za koordinacijo prevoza.

Zbor udeležencev je v Trbovljah ob 9.45, spodaj pred vhodom v trgovino Spar. Parkirati je možno v garažni hiši v Sparu.

Prijavite se na povezavi: https://www.1ka.si/a/234721 

Prijazno vabljene, vabljeni!  Na voljo smo vam tudi za vaša vprašanja: info@dbl-drustvo.si (mag. Ana Zdravje, predsednica DBL)

Program “Trboule – kraj, kjer si tradicija in tehnologija sežeta v roke” >>

 

Meni za kosilo>>

O Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje

“Trboveljska knjižnica je splošna knjižnica, namenjena izobraževanju, obveščenosti, kulturni razgledanosti in razvedrilu občanov. Kot knjižnično informacijsko središče daje otrokom, mladostnikom, odraslim in starejšim odraslim v uporabo vse vrste knjižničnega gradiva in posreduje informacije. Knjižnica Toneta Seliškarja je največja knjižnica v Zasavju in spada v IV. skupino splošnih knjižnic, kamor sodijo knjižnice v krajih z 10.000 do 20.000 prebivalci.” (Vir: Facebook knjižnice)


Foto: Kamra.si, arhiv Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje

 

11. festival novo medijske kulture – Speculum Artium

“Speculum Artium povezuje umetnost in znanost, v njegovem bistvu pa je koncept humanizacije tehnologije, saj želimo prikazati, kako lahko sodobna znanost ob pravilni uporabi človeštvu močno olajša življenje. Gre za enega največjih tovrstnih festivalov v Sloveniji, ki obiskovalcem nudi edinstveno priložnost, da se neposredno seznanijo z najnovejšo tehnologijo in kreativnimi načini njene uporabe. Naslov letošnjega festivala je Virtualna zavest, na njem pa bodo gostovali številni priznani umetniki iz Slovenije in tujine.

Obiskovalci bodo lahko prvoosebno občutili, kakšno je življenje drevesa v tropskem pragozdu, pogledali skozi Davidove oči, si naredili sliko svoje mrežnice, opazovali, kako lahko s krogom iz soli ujamemo samovozeči avto … Več o projektih, ki bodo predstavljeni na festivalu, si lahko preberete na spletni strani www.speculumartium.si.”

Rudarsko stanovanje na Njivi

“Stalna razstava Rudarsko stanovanje stoji v avtentičnem okolju stare rudarske kolonije Njiva (Trg svobode). Zbirka skozi etnološko dediščino bivanjske kulture predstavlja in primerja dve ključni obdobji v zgodovini Zasavja: 20. leta 20. stoletja, ko so si Revirji prislužili pridevnik »rdeči« in 60. leta 20. stoletja, ko je v spremenjenih družbenih razmerah za Revirje postal relevanten termin »proletarski«. Dve posamezni zbirki ločuje ena stena in 40 let.” (Vir: Zasavski muzej Trbovlje)

Prijavite se na zanimivo enodnevno ekskurzijohttps://www.1ka.si/a/234721 

(Skupno 381 obiskov, današnjih obiskov 1)