Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 0,5 % dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov (vir). To pomeni, da lahko omenjenih 0,5% dohodnine namenite delovanju Društva bibliotekarjev Ljubljana.

Zakaj nameniti vaših 0,5% dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, ravno DBL-ju?

  • ker je DBL prostovoljna, samostojna in nepridobitna strokovna organizacija knjižničarskih delavcev, ki se financira predvsem iz članarin,
  • ker je prvi izmed ciljev društva skrb za krepitev ugleda knjižničarjev, knjižnic in knjižničarske stroke v javnosti, ostale cilje si lahko preberete v statutu,
  • ker sredstva namenimo organizaciji dogodkov in so uporabljena skladno s Pravilnikom o materialnem in finančnem poslovanju, z društvenimi pravili, veljavnimi zakonskimi predpisi in v skladu z računovodskimi standardi za društva.

Namenitev uredite preko spletne strani eDavki DURS. Pripravili smo tudi navodila za vse tiste, ki boste to storili prvič.

Hvala!

Priponka: NAVODILA >>

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)